ТВОРЧЕСТВО

ПОЗНАНИЕ

А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  AZ

 


На 2 склянки рису – 350 г сиру, 3 ст. ложки вершкового масла, З яйця, 50 г родзинок, 1,5 ст. ложки цукру, 6 склянок води для припускання рису, 1 склянка сметани.
Бабка рисова з яблуками
Рис промивають и варять у невеликій кількості води (припускають), додають 3/4 потрібного за розкладкою вершкового масла и солі. Зварений рис заправляють сирими яйцями. Яблука очищають, нарізають кусочками, пересипають цукром и тертою корицею.
Половину звареного рису кладуть у сотейник, змащений маслом. На рис кладуть піготовлені яблука, на яблука – другу половину рису, зверху рис заливають сметаною и запікають у духовці. Запечену бабку нарізають порціонними кусками.
На 2 склянки рису – 200 г яблук, 2 яйця, 2 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки сметани, 3/4 склянки цукру, 6 г кориці, 6 склянок води для варіння рису.
Бабка з манних крупів
Із манних крупів, молока і води варять в'язку кашу. Коли каша звариться, в неї додають жовтки, розтерті з цукром, і розігріте вершкове масло, все добре змішують.
Підготовлену масу змішують із збитими білками, викладають у змащений маслом сотейник, посипають сухарями і запікають у духовці протягом 25–30 хв.
При подачі на стіл бабку нарізають порціонними кусками і поливають абрикосовим сиропом, приготовленим з абрикосового соку, цукру, води.
На 4 ст. ложки манних кулів – 1 склянку молока, 3 ст. ложки води, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 яйця, 2 1/2 ст. ложки цукру,
1 ст. ложку сухарів.
Для підливи – 1/2 склянки абрикосового соку, 1 стложку цукру, 1/2 склянка води.
Бабка пшоняна з яблуками
Підготовлене пшоно варять до готовності в киплячому підсоленому молоці. У готову пшоняну кашу додають розігріте вершкове масло, сирі яйця, цукор, обчищені і нарізані дрібними кубиками сирі яблука, все разом добре змішують, кладуть у сотейник, змащений маслом, ставлять запікати в духовку на 40–50 хв.
Готову бабку нарізають порційними кусками і при подачі на стіл поливають маслом.
На 1 склянку пшона – 150 г яблук, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 яйця, 3 склянки молока, 2,5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку вершкового масла для поливання готової бабки.
Бабка гречана з вершками
Жовтки змішують з частиною цукру, добре розтирають і поступово, безперервно помішуючи, додають решту цукру, гречане борошно і мелену корицю.
Коли все добре змішається, кладуть збиті білки, злегка перемішують, викладають у сотейник, змащений маслом, і ставлять на ЗО – 40 хв в духовку випікатись. Готову бабку нарізають порційними кусками і подають до неї вершки або сметану.
На 1 склянку гречаного борошна – 3/4 склянки цукру, 4 яйця, 1 чайну ложку меленої кориці, 1,5 чайної ложки вершкового масла, 1,5 склянки вершків або сметани.
Бабка гречана з підливою
Цукор (2/3 норми) і вершкове масло (3/4 норми) розтирають, додаючи потроху гречане борошно, добре розмішують, вливають збиті білки, викладають у формочки, змащені маслом і посилані сухарями, і ставлять у духовку випікатись. Вийняту з формочок випечену бабку при подачі на стіл поливають фруктовим соком, провареним з рештою цукру.
На 4 ст. ложки гречаного борошна – 4 ст. ложки цукру, 3 яйця, 4 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку сухарів, 1,5 склянки фруктового соку.

Кому що до смаку
Присканці
Просіяне борошно висипають у каструлю, додають дріжджі, розведені теплою водою або молоком, цукор і сіль. Все добре розмішують, щоб не було грудочок, ставлять у тепле місце і дають підійти.
Підготовлене тісто беруть столовою ложкою, кладуть на сковорідку з добре розігрітим маслом і смажать до готовності. При подачі на стіл присканці посипають цукровою пудрою.
На 2 склянки пшеничного борошна – 1,5 склянки молока або води, 1 яйце, 15 г дріжджів, 1 чайну ложку цукру, 2 ст. ложки олії для смаження, 1 ст. ложку цукрової пудри для посипання.
Присканці з яблуками
Просіяне борошно кладуть у каструлю, додають тепле молоко, змішане с дріжджами, яйця, цукор і сіль. Все разом добре розмішують, ставлять у тепле місце, дають підійти і змішують з обчищеними і дрібно нарізаними яблуками. Після цього дають вдруге підійти, беруть підготовлене тісто столовою ложкою, кладуть на сковорідку з добре підігрітим маслом і підсмажують з обох боків до рум'яного кольору. При подачі на стіл присканці поливають варенням або медом.
На 2 склянки пшеничного борошна – 1 яйце, 1 чайну ложку цукру, 1,5 склянки молока, 200 г яблук, 15 г дріжджів, 3 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки варення або меду, сіль.
Потапці з молоком і медом
Пшеничний хліб нарізують квадратними кусочками завширшки 3 см і завтовшки 1 см, обмочують у молоко, змішане із сирими яйцями, і підсмажують з обох боків на маслі до рум'яного кольору. При подачі на стіл потапці поливають медом.
На 300 г пшеничного хліба – 1/2 склянки молока, 1 яйце, 1 1/2 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки меду.
Пампушки гречані з часником
З гречаного борошна, дріжджів, солі і води приготовляють тісто і ставлять його в тепле місце, щоб підійшло. З тіста роблять пампушки (маленькі булочки) по 3–4 шт. на порцію і варять в окропі. Розтирають часник разом з олією і змішують його в каструлі з пампушками.
На 300 г гречаного борошна – 10 г дріжджів, 1 чайну ложку солі, 3/4 склянки молока, 4 ст. ложки олії, 20 г часнику.
Пампушки пшеничні з часником
У теплій воді розчиняють дріжджі, цукор, сіль і з 1/4 підготовленого борошна замішують тісто, якому дають підійти. Потім додають решту борошна, олію, добре вимішують і знову дають підійти.
З готового тіста викачують кульки вагою по 25 г, надають їм форми булочок, дають підійти і випікають в духовці. В розтертий часник з сіллю додають олію, кип'ячену воду і добре розмішують. Перед тим як подавати на стіл, пампушки поливають цією підливою.
На 400 г пшеничного борошна – 1 ст. ложку цукру, 12 г дріжджів, 10 г олії, 3/4 склянки води.
Для підливи – 30 г часнику, 1 ст. ложку соняшної олії, 1/2 склянки води або квасу-сирівцю.
Гречаники
У підігрітому молоці розводять дріжджі, сіль і цукор. Потім кладуть яйця, всипають просіяне гречане борошно, замішують густе тісто і ставлять в тепле місце на 1,5–2 год, щоб воно підішле Після того, як тісто підійде, його знову вимішують і дають вдруге підійти. Далі його викладають на посилану борошном дошку, роблять з нього довгі прямокутні батончики, кладуть на кондитерський лист, змащений жиром, і дають підійти. Потім батончики зверху нарізають через кожні 2–3 см ножем, змащеним олією, і розділяють по лінії надрізів. Гречаники подають по 3–4 шт. на порцію із сметаною.
На 300 г гречаного борошна – 1 ст. ложку вершкового масла, 2 чайні ложки цукру, 1 яйце, 10 г дріжджів, 1/2 склянки молока, 2 ст. ложки олії.
Палянички пшоняні
Підготовлене пшоно кладуть у кипляче молоко, змішане з водою, варять до готовності, додають сирі яйця, сир, цукор, сіль, все разом змішують.
1 2 3 4 5 6 7 8