ТВОРЧЕСТВО

ПОЗНАНИЕ

А  Б  В  Г  Д  Е  Ж  З  И  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  AZ

 

Із приготовленої каші роблять палянички по 3 шт. на порцію, обкачують у борошні, надають круглої форми і смажать з обох боків до рум'яного кольору. До паляничок додають сметану.
На 1 склянку пшона –4 ст. ложки сиру, 1 яйце, 2 склянки молока, 3/4 склянки води, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 1 ст. ложку цукру, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 склянки сметани.
Лемішка з салом
Просіяне гречане борошно злегка підсмажують у духовці, кладуть у каструлю і заварюють киплячою підсоленою водою до густоти в'язкої каші. Потім додають нарізане соломкою і підсмажене сало, добре розмішують, перекладають у форму і ставлять у духовку запікатись на 20–25 хв. Готову лемішку подають тільки гарячою.
На 2 склянки гречаного борошна – 3/4 склянки води, 80 г сала.
Локшина запечена з м'ясом
З борошна, води і яєць (1/3 норми) місять круте прісне тісто, тонко розкачують його і спеціальними локшинорізками нарізають локшину. Приготовлену локшину варять до готовності, відціджують відвар, додають тушковане, пропущене через м'ясорубку м'ясо, січену злегка підсмажену цибулю, мелений перець, сирі яйця, сіль, все разом добре змішують.
Підготовлену масу викладають у сотейник, змащений маслом і посиланий сухарями, і ставлять в духовку на 1 год запікатись. Готову локшину нарізають порціонними кусочками і поливають розігрітим вершковим маслом.
На 2 склянки пшеничного борошна – 3 яйця, 3 ст. ложки води, 350 г м'яса, 1 цибулину, 1,5 ст. ложки вершкового масла, 2 горошини чорного перцю, 2 ст. ложки мелених сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла для поливки.
Макарони з грибами
Сушені гриби проварюють з сіллю. На грибному бульйоні відварюють макарони, відціджують на друшляк, перемішують з дрібно січеними відвареними грибами і додають підсмажену на маслі цибулю.
На 400 г макаронів – 50 г сушених грибів, 1–2 цибулини, 4 ст. ложки вершкового масла або олії.
Макарони запечені з сиром
Макарони відварюють, відціджують, дають остигнути, кладуть яйця, цукор, сіль, сир, вершкове масло, добре розмішують, складають у каструлю, змащену маслом і посилану сухарями, і запікають у духовці. До макаронів додають цукор, корицю і сметану.
На 400 г макаронів – 4 яйця, 2 ст. ложки цукру, 200 г сиру, 6 ст. ложок вершкового масла, 2 ст. ложки мелених сухарів.
Макарони в сметані
Макарони відварюють у солоному окропі, зливають воду, викладають у каструлю, змащену маслом, заливають розігрітим маслом, вливають через 5 хв жовтки із сметаною, добре розмішують. Зверху збризкують маслом, посипають сухарями і запікають в духовці. Подають макарони з цукром і корицею.
На 400 г макаронів – 4 ст. ложки вершкового масла, 4 яйця, 1 склянку сметани, 2 ст. ложки мелених сухарів.
Сочники з сиром
Із просіяного борошна, розігрітого масла, цукру, яєць, соди, солі і води місять-тісто. Готове тісто розкачують довгою смужкою завтовшки 0,5 см, на яку укладають сир, пропущений через м'ясорубку і заправлений цукром, яйцями і сіллю. Потім загортають край тіста, нарізають кусками завдовжки 5 см і завширшки 2,5 см і обсмажують з обох боків до рум'яного кольору. Після цього сочники ставлять в духовку на 4–5 хв. До сочників подають сметану.
На 2 склянки пшеничного борошна – 4 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 1/4 ст. ложки соди, 1/2 склянки сметани.
Для начинки – 500 г сиру, 3 ст. ложки цукру, 1 яйце.
Корхі з маком
Із борошна, води, солі, яєць і жиру замішують тісто, яке розкачують завтовшки 0,5 см, роблять неглибокі квадратні надрізи, наколюють і випікають в духовці.
Випеченим коржам дають остигнути, розламують невеличкими квадратиками по надрізах і заливають розтертим маком, розведеним кип'ченою водою, додаючи цукор або мед.
На 2 склянки пшеничного борошна – 1 чайну ложку цукру, 1 яйце, 1 ст. ложку жиру, 1/2 чайної ложки соди.
Для підливки – 1/2 склянки маку, 1/2 склянки меду або цукру, 1 склянку води.
Шулики з медом і маком
У просіяне борошно кладуть яйця, розтерті з медом, додають соду, сіль, промитий мак, молоко, масло. Із всіх цих продуктів замішують круте тісто, розкачують його шаром в 2,5–3 мм, кладуть на лист, проколюють у кількох місцях виделкою і випікають у духовці до готовності.
Промитий і добре розмочений мак розтирають у фарфоровій ступці, поступово додаючи кип'ячену воду до утворення макового молока, потім виливають у мак мед, безперервно розмішуючи, і розводять кип'яченою водою. Цією підливою заливають дрібно розламані кусочки випеченого шулика і добре перемішують.
На 2 склянки пшеничного борошна – 4 ст. ложки молока, 1 яйце, 1 ст. ложку меду, 1/2 чайної ложки соди, 1 ст. ложку вершкового, масла.
Для підливки – 1/2 склянки меду, 3/4 склянки води, 3 ст. ложки маку.

1 2 3 4 5 6 7 8